Windows 10 telepítő lemezképének (iso) letöltése

Ebben a bejegyzéseben az van leírva és bemutatva képek segítségével, hogy Windows 10 lemezképet (iso), hogyan lehet letölteni a MediaCreationTool segítségével.

Információk és megjegyzések:

 • A lemezképet a Microsoft hivatalos oldalán található MediaCreationTool segítségével lehet letölteni, ami teljes mértékben legális.
 • A MediaCreationTool és a lemezkép használata/letöltése ingyenes.
 • A MediaCreationTool futtatásához rendszergazdai jog szükséges.
 • A lemezkép (iso) majdnem 4 GB méretű, így ennyi szabad helyre legalább szükség lesz.
 • Jelen útmutatóban a Microsoft Edge van használva a MediaCreationTool letöltésére, de természetesen más böngésző is megfelel erre a célra.

Lépések:

 1. A webböngészőben a következő oldalra kell ellátogatni: https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10, majd egy kicsit lejjebb görgetve az oldalon az Eszköz letöltése gombra szükséges kattintani.
  1lepes


 2. Az alul megjelenő panelen a Mentés gombra kell kattintani a letöltéshez.
  2lepes


 3. Ezután pedig a Mappa megnyitása gombra szükséges kattintani vagy egyből a Futtatás gombra, de ebben az esetben a következő (4.) lépés kihagyható.
  3lepes


 4. A megjelenő ablakban kétszer kell kattintani a letöltött MedaiCreationTool nevű eszköz futtatásához.
  4lepes


 5. Ha be van kapcsolva az UAC (Felhasználó fiókok felügyelete), hogy figyelmeztesse a felhasználót, akkor az Igen gombra szükséges kattintani. Máskülönben kihagyható ez a lépés.
  5lepes


 6. A megjelenő ablakban az Elfogadás gombra kell kattintani a licencfeltételek (elolvasása és) megértése miatt.
  6lepes


 7. A következő oldalon szereplő kérdésre az alsó válasz (Telepítési adathordozót…) korongját szükséges bejelölni, majd a Tovább gombra kell kattintani.
  7lepes


 8. Alapértelmezettként a következő oldal beállítási lehetőségeit nem lehet megváltoztatni, mivel ezeket automatikusan felismeri az eszköz. Ha azonban ezek a beállítások nem megfelelőek, akkor Az ajánlott beállítások használata ezen a gépen opció elől ki kell venni a pipát, és ezután igény szerint módosítani lehet azokat. Ezután a Tovább gombra kell kattintani.
  8lepes


 9. A következő oldal választási lehetőségei közül az ISO-fájl opció korongját szükséges bejelölni, majd a Tovább gombra kell kattintani.
  9lepes


 10. A megjelenő ablakban ki kell választani, hogy a lemezkép (iso) hova töltődjön le. Ebben a leírásban a felhasználó Letöltések könyvtára van kiválasztva.
  10lepes


  Ezután a letöltés kezdetét veszi, amely az internetkapcsolat sebességétől függően akár hosszabb időbe is telhet. Sajnos a sávszélesség korlátozása nem lehetséges az eszközön belül.
  11lepes


 11. A letöltés végeztével az ablak tartalma megváltozik, ahogy az az alábbi képen is látható. Itt a Befejezés gombra kell kattintani.
  12lepes


  A felhasználó Letöltések (vagy másik kiválasztott) könyvtárában található a letöltött lemezképfájl (iso).
  13lepes