Ebben a bejegyzéseben az van leírva és bemutatva képek segítségével, hogy Windows 10 lemezképet (ISO), hogyan lehet letölteni a MediaCreationTool segítségével.

A bejegyzés tartalma frissítve lett ekkor: 2020. 02. 24.

Információk és megjegyzések:

 • A lemezképet a Microsoft hivatalos oldalán található MediaCreationTool segítségével lehet letölteni, ami teljes mértékben legális.
 • A MediaCreationTool és a lemezkép használata/letöltése ingyenes.
 • A MediaCreationTool futtatásához rendszergazdai jog szükséges.
 • A lemezkép (ISO) körülbelül 4 GB méretű, így ennyi szabad helyre legalább szükség lesz az adattároló eszközön.
 • Jelen útmutatóban a Microsoft Edge legújabb (Chromium alapú) verziója van használva a MediaCreationTool letöltésére, de természetesen más böngésző is megfelel erre a célra.

Lépések:

 1. A webböngészőben a következő oldalra kell ellátogatni: https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10, majd az oldalon az Eszköz letöltése gombra szükséges kattintani.
  1lepes


 2. Az alul megjelenő sávban a letöltés végeztével a Fájl megnyitása feliratra kell kattintani a MediaCreationTool elindításához.
  2lepes


 3. Ha be van kapcsolva az UAC (Felhasználó fiókok felügyelete), hogy figyelmeztesse a felhasználót, akkor az Igen gombra szükséges kattintani. Máskülönben kihagyható ez a lépés.
  3lepes


 4. A megjelenő ablakban az Elfogadás gombra kell kattintani a licencfeltételek (elolvasása és) megértése miatt.
  4lepes


 5. A következő oldalon szereplő kérdésnél a Telepítési adathordozót... kezdetű válasz korongját szükséges bejelölni, majd a Tovább gombra kell kattintani.
  5lepes


 6. Alapértelmezettként a következő oldal beállítási lehetőségeit nem lehet megváltoztatni, mivel ezeket automatikusan felismeri az eszköz. Ha azonban ezek a beállítások nem megfelelőek, akkor Az ajánlott beállítások használata ezen a gépen opció elől ki kell venni a pipát, és ezután igény szerint módosítani lehet azokat. Ezután a Tovább gombra kell kattintani.
  6lepes


 7. A következő oldal választási lehetőségei közül az ISO-fájl opció korongját szükséges bejelölni, majd a Tovább gombra kell kattintani.
  7lepes


 8. A megjelenő ablakban ki kell választani, hogy a lemezkép (ISO) hova töltődjön le. Ebben a leírásban a felhasználó Letöltések könyvtára van kiválasztva.
  8lepes


  Ezután a letöltés kezdetét veszi, amely az internetkapcsolat sebességétől függően akár hosszabb időbe is telhet. Sajnos a sávszélesség korlátozása nem lehetséges az eszközön belül.
  9lepes


 9. A letöltés végeztével az ablak tartalma megváltozik, ahogy az az alábbi képen is látható. A letöltött lemezkép mappában való megjelenítéséhez a letöltési útvonal feliratára kell kattintani. A kilépéshez a Befejezés gombra szükséges kattintani.
  10lepes


  A felhasználó Letöltések (vagy másik kiválasztott) könyvtárában található a letöltött lemezképfájl (ISO).
  11lepes

Hasznos volt ez a bejegyzés?

8 / 2

Vélemény, hozzászólás? 3

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. A * megjelölt mezőket kötelezően ki kell tölteni!


purecse tivdar

purecse tivdar

jolehet