Rangrendszer került bevezetésre a publikus TeamSpeak 3 szerveren

Mint azt már többen észrevehettétek, történt pár apróbb és egy nagyobb módosítás a publikus TeamSpeak 3 szerveren. Ebben a bejegyzésben ezen változtatások vannak leírva és részletezve, hogy mindenki számára világosak és érthetőek legyenek.

A leglényegesebb változtatás az az, hogy rangrendszer került bevezetésre, mint ahogy erről a bejegyzés címe is árulkodik. Ennek köszönhetően rangokat, azaz szervercsoportokat és ezzel további jogosultságokat lehet szerezni. A rangok eléréséhez semmi más nem szükséges, csak az, hogy minél több időt töltsetek el (legyetek online) a szerveren. Rangok a szerveren eltöltött, összesített idő után járnak. Különböző mérföldkövek vannak meghatározva, amelyek elérése után automatikusan mindenki megkapja a neki járó rangot.

Lista a fontosabb információkról és újításokról az új rendszerrel kapcsolatban:

 • A rangrendszer már élesben fut 2019.04.13. 15:30 óta, így ettől az időponttól kezdve már gyűjtve van mindenkinek a szerveren eltöltött (online) ideje.
 • A Confirmed User szervercsoport megszűnt, ugyanis a rangrendszer miatt már nincs rá szükség. Jelenleg ezért Guest (vendég) szinte mindenki a szerveren.
 • A rangrendszernek van weboldala, ami ezen a linken keresztül érhető el: tsranks.bluegep.net
  A felületen minden fontosabb statisztikai adat megtekinthető, továbbá ranglistát (List Rankup) és a top felhasználókat (Top users) is meg lehet nézni rajta.
 • Ezen a linken: bluegep.net/ts3/rangrendszer található (vagy a VoIP szerverek -> TeamSpeak 3 szerver -> Rangrendszer almenüpontjában) az, hogy menyi szerveren eltöltött idő után, milyen rang jár, és azok milyen jogokat biztosítanak. Leegyszerűsítve, minél több időt (szumma) tölt el valaki a szerveren, annál több jogosultsága lesz.
 • A rangot (szervercsoportot) automatikusan megkapja mindenki a RankSystemBot nevezetű bot-tól, amiről privát üzenetben értesítve lesz.
 • Létre lett hozva egy Rank System nevezetű csatorna a belépési szekcióban (ENTER SECTION), amelyhez bárki csatlakozhat. Itt található a RankSystemBot nevezetű bot (Query, ezért nem látható), amelynek parancsok adhatóak ki, ha azok a csatorna csevegésébe vannak elküldve. A legfontosabb parancs a !next vagy !nextup, amellyel a következő rangot és annak a megszerzéséig hátralévő időt lehet lekérdezni. Ezt privát üzenet formájában küldi el a bot.
 • A Rank System csatorna egy további funkciót is ellát, ugyanis ha ehhez a csatornához csatlakozik valaki és közben ellátogat a fentebb említett tsranks.bluegep.net weboldalra, akkor meg tudja nézni a saját statisztikai adatait. Ehhez a weboldalon a My statistics menüpontra kell kattintani a bal oldali navigációs részen. A továbbiak során már nem szükséges ehhez a csatornához csatlakozni, ha valaki a saját statisztikai adatait akarja megnézni, ugyanis az oldal megjegyzi az identitást. Névváltoztatás vagy identitás váltása esetén (vagy az egyedi azonosító elfelejtéséhez) a felső menüszalag jobb oldalán található frissítési (kék) gombra kell kattintani.
 • A rangrendszer alól kivételt képeznek a következő szervercsoporttal rendelkezők: Server Admin, Priority User, MusicBot
  A szerveren eltöltött (online) idő az ő esetükben is gyűjtve van, azonban nem kapnak érte semmilyen rangot.
 • Fontos! Az identitás (identity) elvesztésével a szerveren eltöltött összesített (online) idő és ezzel együtt a rang is elveszik. Éppen ezért ajánlott a szerveren használt identitásról biztonsági mentést készíteni. Az alábbi lehetőségek közül az egyiket érdemes legalább megtenni:
  • Létre kell hozni egy myTeamSpeak fiókot ezen a linken keresztül: myteamspeak.com/register
   Majd a létrehozott fiókkal be kell jelentkezni a TeamSpeak 3 kliensben és le kell futtatni egy szinkronizációt (kézileg vagy automatikusra is beállítható).
  • A TS3Client könyvtárról (C:\Users\%userprofile%\AppData\Roaming\TS3Client) készíteni kell egy biztonsági mentést, azaz át kell másolni valami biztos helyre, például külső adathordozóra.
  • A TeamSpeak 3 kliensben exportálni kell a szerveren használt identitást.

  Ezen lehetőségek közül azért is fontos megcsinálni legalább egyet, mert az elveszett összesített időt és rangot nem áll módunkban visszaállítani és visszaadni senkinek! Ha azonban valakinek egyértelmű bizonyítéka van arra, hogy ő rendelkezett az adott identitással (főként azzal az UID-vel), akkor kivételt tehetünk vele.

Ha valakinek kérdése lenne az új rendszerrel kapcsolatban vagy segítségre szorulna (például az identitás biztonsági mentését illetően), akkor vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben, Facebook-oldalon vagy a TeamSpeak 3 szerveren.

A szerveren történt egyéb változtatások:

 • Cserélve lettek a szervercsoportok ikonjai.
 • Törölve lettek az inaktív* felhasználók végleges csatornái és azok, amelyek nem rendelkeztek Channel Owner csatornacsoportú felhasználóval.
 • A Channel Owner csatornacsoporttal rendelkezők mostantól tudnak adni Channel Admin csatornacsoportot bárkinek.

*Inaktív alatt azon Channel Owner csatornacsoportú felhasználók vannak értve, akik már egy hónapja vagy ennél több ideje nem csatlakoztak fel egyszer sem a szerverre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük