Ebben a bejegyzéseben az van leírva és bemutatva képek segítségével, hogy hogyan lehet beállítani azt, hogy a megnyitott mappaablakok külön folyamatban fussanak mindig.

Információk és megjegyzések:

  • Mappaablakok esetén előfordulhatnak bug-ok az ablakokon belül, ez a beállítás segíthet abban, hogy ilyen ne forduljon elő.
  • Ha egy Windows Intézős ablak valamilyen oknál fogva “kifagy” (nem válaszol), akkor a kényszerített bezárásnál (Feladatkezelő – Feladat befejezése) csak ez az ablak záródik be, a mappaablakok megnyitva maradnak.
Lépések:

  1. Meg kell nyitni a Futtatás ablakát a (Windows) és R billentyűkombináció megnyomásával, majd közvetlenül beírni, hogy control folders. Ezek után az Enter lenyomása vagy az OK gombra való kattintás szükséges.
    windows_10_mappaablakok_megnyitasa_kulon_folyamatban_01
  2. A megjelenő ablakban (Fájlkezelő beállításai) felül a Nézet fülre kell kattintani.
    windows_10_mappaablakok_megnyitasa_kulon_folyamatban_02
  3. A Speciális beállítások részen belül meg kell keresni a Mappaablakok megnyitása külön folyamatban opciót, majd ki kell pipálni előtte a jelölőnégyzetet.
    Ezek után az Alkalmaz vagy az OK gombra szükséges kattintani.
    windows_10_mappaablakok_megnyitasa_kulon_folyamatban_03

Hasznos volt ez a bejegyzés?

0 / 0

Vélemény, hozzászólás? 2

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. A * megjelölt mezőket kötelezően ki kell tölteni!


Adi

Adi

Az a baj ha bevan kapcsolva a mappa ablakok meg nyitása külön folyamatként akor a win 10 1803 a tulajdonság lap nem jön be meg meg fagyasztja az egészet

Ezt lehet javítani? Regedit Mok?

Pl4y>

Pl4y>

Teszteltem egyet az említett verziójú (1803) Windows 10-et futtató virtuális gépen, de nem sikerült ilyen jellegű hibát előidéznem. Utánakerestem, de nem találtam sehol ilyesmit. Szerintem erre hibajavítás létezik, amely beszerezhető a Windows Update-en keresztül. Esetleg a felhasználói fiókkal vagy a rendszer partícióval/meghajtóval lehet gond. Azt kipróbálhatod, hogy létrehozol egy új offline (helyi) fiókot és bejelentkezel azzal, majd leteszteled, hogy jelentkezik-e a probléma. Továbbá ez a beállítás mellőzhető, tehát ha nálad gondot okoz, akkor egyszerűen csak kapcsold ki.
Amúgy felhívnám a figyelmed, hogy a 1803-as verzió Pro és Home változatának szolgáltatása megszűnt 2019. november 12-én, így mindenképp ajánlott frissíteni legalább a 1909-es verzióra, ha persze erre lehetőség van.