Ebben a bejegyzéseben az van leírva és bemutatva képek segítségével, hogy hogyan lehet beállítani azt, hogy minden egyes elindított Excel új példányban nyíljon meg alapértelmezettként.

Információk és megjegyzések:

 • Ez a beállítás csak az Excel (Office) 2013, 2016, 2019 és az Office 365 verziók esetében lehetséges.
 • A beállítás elvégzése előtt be kell zárni az összes Excel-fájlt.
 • (+) Az Excel 32 bites verziójánál megoldást jelent az elfogyott memória problémára.
 • (+) Külön visszavonási láncolatot biztosít az egyes megnyitott Excel-fájlok esetében.
 • (+) Sok Excel-fájl megnyitása esetén előfurdalhatnak bug-ok (például grafikai elemek nem működnek), amikre megoldást jelenthet ez a beállítás.
 • (+) Ha egy példány kifagy (nem válaszol) kényszerített bezárásnál (Feladatkezelő – Feladat befejezése) csak annál az egynél fordulhat elő adatvesztés, a többi példány megnyitva marad és dolgozni lehet velük.
 • (-) A Ctrl + F6 (gyors ugrálás az egyes megnyitott fájlok között) nem lesz elérhető.
 • (-) Az Irányított beillesztés nem fog működni a példányok között.
 • (-) A Munkafüzet-hivatkozások két fájl között külön futó példányokban nem hozható létre kattintással, és nem frissülnek valós időben.
 • Ha csak alkalmanként van szükség Excel-fájl új példányban való megnyitására, akkor a következő futtatási parancsot kell kiadni Excel.exe /X vagy az Excel elindítása előtt az Alt billentyűt szükséges nyomva tartani. A megjelenő ablakban a feltett kérdésnél (Szeretné elindítani az Excel új példányát?) az Igen gombra kell kattintani.
  excel_megnyitasa_uj_peldanyban_kerdes
Lépések:

 1. Meg kell nyitni a Futtatás ablakát a Windows és R billentyűkombináció megnyomásával, majd közvetlenül beírni, hogy regedit. Ezek után az Enter lenyomása vagy az OK gombra való kattintás szükséges.
  excel_megnyitasa_uj_peldanyban_alapertelmezettkent_01
 2. Ha be van kapcsolva az UAC (Felhasználó fiókok felügyelete), hogy figyelmeztesse a felhasználót, akkor az Igen gombra szükséges kattintani. Máskülönben kihagyható ez a lépés.
  excel_megnyitasa_uj_peldanyban_alapertelmezettkent_02
 3. A megjelenő ablakban (Beállításszerkesztő) a következő helyre kell elnavigálni:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Excel\Options
  excel_megnyitasa_uj_peldanyban_alapertelmezettkent_03
 4. Egy üres helyen jobb egérgombbal szükséges kattintani és az Új lehetőségre kell rávinni az egérmutató, majd a Duplaszó (32 bites) lehetőséget kell kiválasztani.
  excel_megnyitasa_uj_peldanyban_alapertelmezettkent_04
 5. A létrehozott Duplaszónak a DisableMergeInstance nevet szükséges megadni. (Infó: Jobb klikk a létrehozott Duplaszón nevén, majd Átnevezés.)
  excel_megnyitasa_uj_peldanyban_alapertelmezettkent_05
 6. Duplán kell kattintani az újonnan létrehozott Duplaszó nevén (vagy a jobb klikk és Módosítás…), majd az Érték mezőnél egy 1-est szükséges beírni. Ezek után az OK gombra kell kattintani. (Infó: A beállítás visszavonásához elég az 1-est átírni 0-ra.)
  excel_megnyitasa_uj_peldanyban_alapertelmezettkent_06

Hasznos volt ez a bejegyzés?

2 / 0

Vélemény, hozzászólás? 0

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. A * megjelölt mezőket kötelezően ki kell tölteni!