Ebben a bejegyzéseben az van leírva és bemutatva képek segítségével, hogy hogyan kell Windows 10-ben bekapcsolni a szövegkurzor jelzőjét, amely által az könnyebben észrevehető lesz.

Információk és megjegyzések:


Bekapcsolása:

 1. Meg kell nyitni a Futtatás ablakát a (Windows) és R billentyűkombináció megnyomásával, majd a Megnyitás mezőjébe a következőt szükséges beírni vagy bemásolni: ms-settings:easeofaccess-cursor. Ezek után az Enter lenyomása vagy az OK gombra való kattintás szükséges a Szövegkurzor beállításainak megnyitásához.
  windows_10_szovegkurzor_jelzojenek_bekapcsolasa_01
 2. A megjelenő ablakban (Gépház – Szövegkurzor) a Szövegkurzor jelzőjének bekapcsolása felirat alatt található csúsztatható gombra kell kattintani, hogy az Be állapotban legyen.
  windows_10_szovegkurzor_jelzojenek_bekapcsolasa_02

Méretének megadása:

 • A Szövegkurzorjelző méretének módosítása résznél található csúszka segítségével megadható, hogy mekkora legyen a jelző, amely alapértelmezettként 3-as méretű. Az itt eszközölt módosítás a mintaszövegben elhelyezett kurzoron azonnal látszódik.
  windows_10_szovegkurzor_jelzojenek_bekapcsolasa_03

Színének megadása:

 • A Szövegkurzor jelzőjének javasolt színei résznél található színek közül lehet választani egyet vagy akár egyéni színt is meg lehet adni a jelzőnek az Egyéni szín kiválasztása feliratra kattintva. Az itt eszközölt módosítás a mintaszövegben elhelyezett kurzoron azonnal látszódik.
  windows_10_szovegkurzor_jelzojenek_bekapcsolasa_04
 • Egyéni szín kiválasztása esetén a szín meghatározható az RGB palettán (árnyalattal együtt) vagy pontosan megadható a kívánt szín RGB vagy Hex színkódja is az Egyebek feliratra kattintva.
  windows_10_szovegkurzor_jelzojenek_bekapcsolasa_05
  windows_10_szovegkurzor_jelzojenek_bekapcsolasa_06

Hasznos volt ez a bejegyzés?

0 / 0

Vélemény, hozzászólás? 0

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. A * megjelölt mezőket kötelezően ki kell tölteni!