Ebben a bejegyzéseben az van leírva és bemutatva képek segítségével, hogy honnan lehet letölteni a WinBox nevű szoftver, amellyel MikroTik hálózati eszközöket lehet konfigurálni grafikusan és terminálon keresztül.

Információk és megjegyzések:

  • A WinBox telepítés nélkül futtatható (portable) szoftver, de az esetleges tűzfalszabály engedélyezéséhez rendszergazdai jog szükséges.
  • Ebben a bejegyzésben az Edge van használva a WinBox letöltéséhez, de természetesen másik böngésző is megfelel erre a célra.

Lépések:

  1. A böngészőben a MikroTik letöltési oldalára kell ellátogatni, majd a WinBox gombra szükséges kattintani. Itt a 32 és a 64 bites verziók közül lehet választani, amelyekre rákattintva le fog töltődni az adott WinBox verzió.
    mikrotik_winbox_letoltese_es_elinditasa_01

  2. A letöltés befejeztével a Fájl megnyitása feliratra kell kattintani, a WinBox elindításához. (Vagy a kiválasztott letöltési könyvtárban szükséges megnyitni a letöltött fájlt.)
    mikrotik_winbox_letoltese_es_elinditasa_02

  3. Ez a lépés kihagyható, de bekapcsolt tűzfal esetén a Windows Defender előugró ablakában engedélyezni kellhet a WinBox számára a hálózati kommunikációt. (Akár a Mégse gombra is lehet kattintani, de úgy nem biztos, hogy a WinBox felderíti és/vagy eléri a hálózati eszközt.)
    A Nyilvános hálózatok elől ki lehet venni a pipát.
    mikrotik_winbox_letoltese_es_elinditasa_03
    A Magánhálózatok elé viszont mindenképp érdemes pipát tenni, majd az Elérés engedélyezése gombra kell kattintani.
    mikrotik_winbox_letoltese_es_elinditasa_04

  4. Megnyitás után a WinBox csatlakozási felület ablaka fog megjelenni.
    mikrotik_winbox_letoltese_es_elinditasa_05

Hasznos volt ez a bejegyzés?

0 / 0

Vélemény, hozzászólás? 0

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. A * megjelölt mezőket kötelezően ki kell tölteni!