Ebben a bejegyzéseben az van leírva és bemutatva képek segítségével, hogy a Windows 10 operációs rendszer 20H2-es verziójában kivezetett régi Rendszer vezérlőpultelemet hogyan lehet megnyitni.

Információk és megjegyzések:

 • A Windows 10 20H2-es verziójában lecserélésre került a klasszikus Rendszer vezérlőpultelem, így az ennél újabb verziókban már a Gépház Rendszer menüpontjában található Névjegy nyílik meg alapértelmezetten. Az összes hivatkozás és megnyitási parancs át lett irányítva az új Gépházas felületre, de ettől még a régi Rendszer vezérlőpultelem nem szűnt meg, továbbra is elérhető maradt, így még vannak hagyományosnak nem nevezett módszerek, amelyekkel meg lehet megnyitni.
 • Ebben a bejegyzésben kétféle módszer (metódus) van részletezve:

Megnyitás futtatási paranccsal:

 1. Meg kell nyitni a Futtatás ablakát, amelyhez a (Windows) billentyűt szükséges lenyomva tartani, majd közben az R billentyűt kell megnyomni.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_01

 2. A Megnyitás mezőjébe a következőt szükséges beírni vagy bemásolni: explorer.exe shell:::{BB06C0E4-D293-4f75-8A90-CB05B6477EEE}. Ezután az Enter lenyomása vagy az OK gombra való kattintás szükséges.
  Ez a megnyitási utasítás megadható akár parancsikon hivatkozási helyeként is.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_02


  Ezzel pedig meg is lett nyitva a régi Rendszer vezérlőpultelem ablaka.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_03


Megnyitás útvonal kibővítésével:

 1. Meg kell nyitni a Futtatás ablakát, amelyhez a (Windows) billentyűt szükséges lenyomva tartani, majd közben az R billentyűt kell megnyomni. A Megnyitás mezőjébe a következőt szükséges beírni vagy bemásolni: control. Ezek után az Enter lenyomása vagy az OK gombra való kattintás szükséges.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_04

 2. A megjelenő (Vezérlőpult) ablakban a Rendszer és biztonság kategóriára szükséges kattintani. Ha az összes (Minden) vezérlőpultelem látszódik az ablakban, akkor az 4. lépésre szükséges ugrani.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_05

 3. Az ablak felső sávjában található címet szerkeszteni kell a bal egérgomb belekattintásával, majd az ott található útvonal után közvetlenül a következőt szükséges beírni vagy bemásolni: \Rendszer. Ezután az Enter billentyűt kell megnyomni.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_06


  Ezzel pedig meg is lett nyitva a régi Rendszer vezérlőpultelem ablaka.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_08


 4. A megjelenő (Minden vezérlőpultelem) ablak felső sávjában található címet szerkeszteni kell a bal egérgomb belekattintásával, majd az ott található útvonal után közvetlenül a következőt szükséges beírni vagy bemásolni: \Rendszer. Ezután az Enter billentyűt kell megnyomni.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_07

 5. Ezzel pedig meg is lett nyitva a régi Rendszer vezérlőpultelem ablaka.
  windows_10_klasszikus_rendszer_vezerlopultelem_megnyitasa_09

Hasznos volt ez a bejegyzés?

1 / 1

Vélemény, hozzászólás? 0

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. A * megjelölt mezőket kötelezően ki kell tölteni!