Ez a bejegyzés az előzőhöz kapcsolódik! (Az elolvasásához katt ide!) Minden fontosabb információ abban található, itt csak a lépések vannak!
A korábbi Windows operációs rendszereken egy kicsit más a leellenőrzés menete, így Windows 7-en is. Ebben a bejegyzésben az van leírva, hogy hogyan kell ezt megtenni, lépésről-lépésre.

A feltett kérdésekre “igen” választ kell majd adni, ami az Y, majd az Enter billentyűk lenyomásával elérhető.

  1. Először le kell tölteni a Microsoft weboldaláról ezt: https://aka.ms/SpeculationControlPS
    Majd ki kell csomagolni bárhova. Ajánlott közvetlenül a C: meghajtóba, ahogy ebben az útmutatóban is látható (lesz): C:\ADV180002
  2. A Windows PowerShell-t rendszergazdaként kell futtatni.
  3. A bejövő ablakba a következő parancsot kell megadni: Set-ExecutionPolicy RemoteSigned -Scope Currentuser, majd Enter-t nyomni.
  4. Ezek után ezt kell megadni: CD C:\ADV180002\SpeculationControl, majd ugyancsak Enter billentyűt szükséges lenyomni. A CD parancs abba a könyvtárba való belépéshez kell, ahova ki lett csomagolva az első lépésben letöltött modul. Ha helyileg máshova lett kitömörítve, akkor azt az elérési utat kell megadni.
  5. A következő lépésben a könyvtárban található modult kell beimportálni, így a következő parancsot szükséges megadni: Import-Module .\SpeculationControl.psm1 és Enter-t nyomni! A feltett kérdésnél egy R, majd egy Enter billentyűt szükséges nyomni.
  6. Végül ezt a parancsot kell megadni: Get-SpeculationControlSettings és Enter billentyűt nyomni, amely lefutása után látható a jelenlegi helyzet.

Megjegyzés: Javasolt a Set-ExecutionPolicy Default -Scope Currentuser beírásával alaphelyzetbe visszaállítani a 3. lépésben paranccsal megadott változtatást.
Mindenképp ajánlott elolvasni az előző bejegyzést is, amelyhez a weboldal alján található hivatkozás segítségével lehet eljutni.

Hasznos volt ez a bejegyzés?

0 / 0

Vélemény, hozzászólás? 0

Az e-mail cím nem lesz közzétéve. A * megjelölt mezőket kötelezően ki kell tölteni!